LET´S START COOKING
Hi! The first recipe I want to show you a typical meal in Galicia, where I live, called "filloas". We usually made them at carnival but they are so delicious and my family do them such a lot of times during the year. It´s a sweet dessert and it´s very similar to crepes but I prefer this one.
Hola! La primera receta que os quiero enseñar es una comida típica de Galicia, donde vivo yo, llamadas filloas. Las solemos hacer en carnavales pero están deliciosas y mi familia las hacen muchas veces durante el año. Es un postre dulce, parecido a las crepes pero yo prefiero estas.
The ingredients are / Los ingredientes son:
500 ml of milk / de leche.
3 eggs / huevos.
200 gr of flour / de harina.
1 tablespoon pf sugar / cucharada de azúcar.
1 tablespoon of sweet anis / cucharada de anís dulce.
A pinch os salt / una pizca de sal.
A piece of Iberian bacon, butter or margarine or oil / un trozo de tocino ibérico, mantequilla o margarina o aceite.
The steps are / los pasos son:
Hola! La primera receta que os quiero enseñar es una comida típica de Galicia, donde vivo yo, llamadas filloas. Las solemos hacer en carnavales pero están deliciosas y mi familia las hacen muchas veces durante el año. Es un postre dulce, parecido a las crepes pero yo prefiero estas.
The ingredients are / Los ingredientes son:
500 ml of milk / de leche.
3 eggs / huevos.
200 gr of flour / de harina.
1 tablespoon pf sugar / cucharada de azúcar.
1 tablespoon of sweet anis / cucharada de anís dulce.
A pinch os salt / una pizca de sal.
A piece of Iberian bacon, butter or margarine or oil / un trozo de tocino ibérico, mantequilla o margarina o aceite.
The steps are / los pasos son:
- Mix all the ingredients in the pitcher of the mixer.
- Grase the base of the pan with a piece of Iberian bacon, butter, margarine or paper with oil.
- When it is hot, pour a ladle of dough and move the pan so that it spreads over the whole pan.
- When the edges start to brown, with the fingers or with a spatula, we turn it over, let it be done on the other side.
- When it fisishes to brown in both sides, it´s ready to be eaten!
Note / Nota:
I usually eat the with sugar. nutella or honey, that is, sweet complements. But I know people that eat them with different types of jam, cinnamon, icing sugar or even ham and cheese!
Yo las suelo comer con azúcar, nutella o miel, es decir, complementos dulces. Pero conozco gente que las come con diferentes tipos de mermelada, canela, azúcar glass incluso jamón y queso!
Yo las suelo comer con azúcar, nutella o miel, es decir, complementos dulces. Pero conozco gente que las come con diferentes tipos de mermelada, canela, azúcar glass incluso jamón y queso!
I encourage you to try them and taste them / os animo a probarlas y degustarlas.
That´s all, love you! ♥ / Eso es todo, os quiero! ♥
That´s all, love you! ♥ / Eso es todo, os quiero! ♥
Comentarios
Publicar un comentario